Tyngdtäcken
Tyngdtäcken och hur det fungerar

Tyngdtäcken och hur det fungerar

Tyngdtäcken har funnit väldigt länge nu men det har endast på senare tid blivit väldigt populärt i Sverige. Vården har sedan en lång tid tillbaka använt tyngdtäcken för diverse behandlingar av psykiska besvär. ADHD, demens, alzheimers och sömnstörningar (insomnia) har varit områden där tyngdtäcken använts mest frekvent.

Det man gör är att man fyller upp ett täcke med vikter och poängen är att täcket ska skapa ett högre tryck mot kroppen och ge en kramande känsla som utlöser diverse positiva effekter som är mycket fördelaktiga för vår hälsa. Läs mer om forskningen här!

Fördelar med tyngdtäcken

Fördelarna är många, det de flesta är ute efter när man köper ett tyngdtäcke är att man vill sova bättre och det är precis vad ett tyngdtäcke hjälper emot. När täcket kramar om dig behagligt så utlöser det serotonin och melatonin som är vårt sömnhormon. Detta gör i sin tur att vi sover mycket tyngre och känner oss mer avslappnade.

Lista på fördelar med tyngdtäcken

  • Bättre sömn
  • Mer utvilad
  • Högre melatonin nivå
  • Somna lättare

Information om tyngdtäcken

InformationAntal
Tyngdtäcken:10st
Materialval:Bomull & polyester
Märken:9st
Typer:3st
Information om tyngdtäcken

Olika typer av tyngdtäcken

Det finns egentligen två olika sorters typer av tyngdtäcken och dessa är bolltäcke och kedjetäcke.

Bolltäcke

Ett bolltäcke är uppbyggt med små kulor som är insydda i täcket och ger täcket en tyngd som är mycket följsam runt kroppen och gör täcket svalare.

Kedjetäcke

Kedjetäcken är tillverkas i antingen bomull eller polyester och själva vikten består av kedjor eller metallringar som man syr fast i tyget på täcket. Det är dessa som ger täcket tyngden som gör att vi sover gott!