Begravningsblommor

Vad är begravningsblommor

Vad är begravningsblommor

Begravningsblommor är den typen av blommor som man traditionellt använder sig av på begravningar. Det finns många olika typer av begravningsblommor men den vanligaste är begravningskransen som oftast är den största av de alla sorterna och den tar upp mest fokus när man bygger upp ett blomsterarrangemang.

Kistdekoration kan vara en kistbukett som man lägger ovanpå kistan och dessa kan också komma i olika formen, vissa kan bara höga och andra kan vara avlånga i olika färger. Kistbuketten blir centerdelen av kistans dekoration medans en begravningskrans oftast står på sidan på en ställning.

Sorgbukett är en handblomma som man brukar ta med sig till begravningen för att lägga på kistan eller bordet om man har en urn begravning för att visa sin respekt och säga farväl. Ibland så ger man även den närmaste till den avlidna sorgbuketten.

Kondoleansblommor dessa blommor ger man till de närmaste till den avlidne för att visa att man finns där och stöttar personen i denna svåra tid.

Hur du beställer blommor till begravning

Du kan enkelt beställa begravningsblommor via nätet hos ditt favorit blombud, idag så är de digitala blombuden mycket duktiga på att hantera begravningsblommor till ceremonier och det är därför som blombuden lyckas att alltid leverera en bra lösning.

Via blombudets hemsida kan du enkelt välja på ett stort sortiment och planera hela arrangemanget. Lägg blommorna du vill ha i korgen och betala. Ange vilken kyrka det ska levereras till och vilken dag och tid. Tänk på att beställa i god tid så floristen hinner förbereda ditt blomster och boka upp ett blombud. Om du hellre vill köpa blommorna själv kan du köra det här!

Begravningstext på blommor till begravning

Ofta när man beställer blommor till begravningen så brukar man också beställa ett band eller plansch med en sentimental text som symboliserar er förlust eller något personligt som representerar personen som avlidit. När man beställer en begravningskrans så lägger man ofta till ett band till denna med texter som “Vila i frid” och “Älskad far”.